logotype
 

Om Susanne (och Rufus)

Jag heter Susanne Pelger och är författare, lärare och forskare. Jag bor i Lund med min man och har två vuxna söner. I mer än elva år var vi också lyckliga ägare till en underbar airedaleterrier, Rufus. Det är förstås han som har inspirerat mig att skriva böckerna om hundtokiga Alva!

Rufus älskade att gå långa härliga rundor och att träna. Vi provade på både agility, rallylydnad och utställning. Rufus var jätteduktig – när han själv ville. En terrier kan ju vara ganska envis och ha sina egna idéer. Han hade glimten i ögat och kunde när som helst hitta på något bus. Han var verkligen världens roligaste hundkompis!

Jag tänker ofta på allt kul vi hittade på, särskilt i Blekinge skärgård där vi har vår stuga. Rufus älskade att följa med på utflykt bland öarna, särskilt om han fick smaka av matsäcken. Och det fick har så klart! Fast när vi andra badade satt han kvar på land och tittade på. Han var en riktig badkruka! Efter vintriga promenader över isen ville Rufus gärna värma sig framför brasan. Där kurade han ihop sig och sedan somnade han så gott som bara en hund kan.

Rufus på utflykt i skärgården
Rufus på utflykt i skärgården

Rufus, Essie och GimliKompisarna Essie, Gimli och Rufus

Rufus i kohagen
I kohagen - "lika som bär"

Skeppshunden vilar
Skeppshunden vilar

Rufus i snön
Rufus med tomteskägg

Susanne Pelger och Rufus
Susanne och Rufus